Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åsa Lundqvist om köpcentrat i Soweto

Dagens gäst i bloggen är Åsa Lundqvist, chef för RES-Expressen.
• Hur har journalistiken om resor utvecklats under, säg, de senaste tio åren?
   – Det har blivit mycket mer resejornalistik, framförallt i alla tidningar.
• Vilket är den konstigaste plats som du gjort resereportage ifrån?
   – Det måste vara från Soweto, konstig är kanske inte det rätta ordet, men en väldigt speciell upplevelse. Jag checkade in i kåkstaden Soweto hos en svenska som driver ett B6B där med sin Sydafrikanske, Sowetofödda pojkvän.
   – I två nättter bodde jag där och gjorde utflykter i denna gigantiska stadsdel/kåkstad. Besökte ett splitternytt köpcentra och gjorde en cykeltur till Sowetos allra fattigaste kvarter, där folk bor i sådan missär att det är svårt att beskriva med ord. Under dessa dygn träffade jag inte en enda vit människa mer än Maria som driver B&B.

• Vilken är den vanligaste frågan som du får från läsare?
   – När jag träffar läsare är den vanligaste frågan: ”Vad är det som gäller om man ska resa nu?”
   – Behöver jag säga att den frågan är omöjlig att svara på…
• Vilken är den bästa utländska resesajten?
   – Här måste jag dela in det i flera sajter. Man jagar ofta två typer av information på nätet, det ena är tips och information och det andra är helt enkelt priser på hotell och flyg. Det finns ingen sajt som täcker både och. Jag har två som jag ofta hamnar på när jag leter tips på krogar, hotell med mera:
   – Tidningen Code Nast Travellers:
www.cntraveller.com, och tidningen The Times, men den sidan är inte gratis längre om man inte är prenumerant.
   – När det gäller att jaga bästa priser så finns det ingen speciell, där söker jag alltid överallt, för att just hitta det bästa priset…