Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Anna Åberg om Melodifestivalen och TV4-stressen

Dagens gäst i bloggen är Anna Åberg, programledare i Expressen TV och tidigare i TV4:s ”Nyheterna”.
• Vad är ditt konstigaste Expressen-minne?
   – Hm, svårt. Det jag kan komma på just nu är kanske mer ett dråpligt minne. Det var när jag och min kollega Mikael Werneholm satt i en av tv-redaktionens små, röda bilar laddade till max på väg till delfinalen i Sandviken i årets Melodifestival. Ett par mil innan Gävle small det till i motorn och den normalt så ettriga bilen dog. Där stod vi mitt ute i vad som kändes som ingenmansland, i en bil som bara blev kallare och kallare och kallare i väntan på bärgare. Så vi satte vi vårt hopp till tekniken och la våra bärbara datorer i knät i jakt på i alla fall lite värme. När bärgaren väl kom var det två blåfrusna, ganska hungriga schlagerreportrar med mycket provocerade blåsor som fram till Gävle fick lära sig allt om just den här bärgarkillens liv. Och, han hade jobbat som slamsugare minsann. Vi var plötsligt inte lika hungriga.
Vad är det värsta som hänt dig i direktsändning?
   –De flesta minns säkert när ankaret Niclas Grünewald (visst var det väl han?) kämpade för att ta sig genom ordet ”nationalencyclopedin”  under en nyhetssändning. Det gick…så där. Men att snubbla och trassla in sig i ord och namn är en klassiker nästan alla nyhetsankare gör.
   – När jag gjorde en 22-sändning på TV4 fastnade jag på ordet ”exekutionen” om jag inte minns helt fel. Det är ett enkelt ord kan tyckas men just då, den kvällen var det ordet från helvetet. Jag tror jag försökte tre gånger tills jag den fjärde lyckades undkomma med blotta förskräckelsen efter att ha harklat mig förbi till nästa mening. Då önskade jag att vi bandade och inte sände live.
   –
Niclas Grünewald skötte sitt ordsnubbel snyggare genom att säga något i stil med ”ja, det där var ju svårt att uttala men ni vet vad jag menar”.
Om du inte var nyhetsjournalist, vilket program skulle du vilja vara programledare för?
   – Måste nog säga Idrottsgalan. Det är direktsändning, det är stort, det är humor och allvar – vilken utmaning!
• Vilken är din favorit tv-serie?
  – Jag är barnsligt förtjust i kriminalserier. Allt från amerikanska CSI och Criminal minds till klassisk britcrime.