Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Regimvänliga eritreaner gillar inte Expressen


Expressens engagemang för den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak får nu den regimvänliga sajten Alenalki.com att jämföra mig med Benito Mussolini, alltså den italienske diktatorn som lät ockupera Eritrea.

   ”Wannabe Mussolini” står det under en porträttbild på mig, och texten innehåller ett lösryckt citat ur den här bloggen som ska bevisa att jag anser mig ha nya okända bevis för orsakerna till FN-sanktionerna mot Eritrea.
   Den text som anförs som exempel för detta, alltså citatet ur min blogg, handlar dock inte om FN-sanktionerna utan om att jag anser att Eritreas regering gör sig skyldig till ”övergrepp” mot Eritreas medborgare. Just det är inte så svårt att bevisa.
   Eritrea håller inte allmänna val, det är alltså en diktator som styr landet. Eritrea spärrar in medborgare utan att hålla rättegångar, det är alltså ingen rättsstat.
  Dawit Isaak är en symbol för förtryckets alla offer, och därför är det så viktigt att uppmärksamma hans sak.