Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

2,5 timmes chatt om invandrare och brott

I dag chattade jag om kriminaljournalistik, invandrare och Expressen. Chatten skulle börja klockan 13, men på grund av ett stort intresse för utfrågningen på olika nätforum öppnade vi frågeslussen redan klockan 12 så att jag skulle se några frågor om specifika publiceringar och hinna ta fram publiceringsunderlag. Men vi såg direkt att det skulle bli så många frågor att allt för många skulle bli obesvarade om vi inte startade direkt, så några minuter över lunch satte jag igång.
   Cirka 2,5 timme senare tvingades jag tacka för mig för ett nästa möte, men svensk-eritreaner som inte tycker om Dawit Isaak-kampanjen, skulle börja.
  
Du kan läsa hela den publicerade chatten här.
   Vi har sparat ner resten av frågorna och jag ska vid tillfälle ge mig i kast med dem också.
    Frågor som innehåller namn på misstänkta, eller målnummer från domstolar, kommer att avidentifieras eller inte publiceras om de avser personer som Expressen tidigare inte har identifierat.
   Jag ska återkomma med en mer utförlig bloggpost om den här chatten, men tyck gärna till här nedan redan nu.
   Jag noterar att flera som deltog eller läste har kommenterat chatten som ett bra initiativ, andra har dock avfärdat den som ”propaganda från medierna”.
   Själv tycker jag att formen var utmärkt för att snabbt kunna ge besked i frågor som jag annars bara har möjlighet att utveckla i krönikor eller bloggposter.
   Så: det blir fler sådana här chattar.