Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Vi tror att vi löst småfelen – men larma om du ser fler

Under lördagen har arbetet med bytet av driftsmiljö för Expressen.se fortsatt, och samtidigt har vi fått en bättre bild av hur det påverkar sajten. Som ofta i samband med stora tekniska arbeten dyker det upp en del småfel som måste rättas och annat som måste fixas.
Värre är då att att vi haft ett återkommande fel de senaste dagarna – att serveranslutningen avbryts. Det innebär att man i vissa webbläsare får en helt vit sida, i andra att man får upp information om att man stött på problemet och på ytterligare andra står det att ”webbsidan kan inte visas”. Problemet löser sig oftast om man bara väljer att uppdatera sidan.
   Detta är naturligtvis irriterande när för den som drabbas, men de senaste rapporterna från Expressens avdelning IT-Webb och Tieto är positiva. Problemet verkar nu vara på väg att lösas, men vi fortsätter naturligtvis att kontrollera driften — och som tidigare vill jag be alla som drabbas av eventuella fel att höra av sig till oss.
   Mejla exempelvis mattias.lundell@expressen.se så skickar han frågorna vidare.