Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Tre direktsändningar i webb-tv om Saab samma kväll

Möte på möte om allt från framtid till dagens tidning. Har inte hunnit blogga ordentligt i dag, och tar därför en genväg. Jag citerar dagens ”!”-mejl rakt av, det är skrivet av editionschefen Mattias Lundell som sammanfattar tisdagens bevakning av Saab-affären på sajten.
   Han konstaterar att vi i går kväll direktsände tre olika presskonferenser – regeringens, GM:s och Spykers – och det blev en otroligt bra bevakning med rörlig bild.
   Våra editionschefer på Expressen.se analyserar varje dag innehållet, och det här var en så positiv rapport att jag delar med mig av den. Normalt skickas ”!”-mejlen till redaktionen på Expressen.se, men nu kör vi ut ett på bloggen rakt av:
————
   ”Framtiden är här — och framtiden är live-tv på nätet. Det har vi sagt några gånger och visst märker man hur alla rycks med när vi kör live. Men i kväll fick vi en glimt av var detta kan ta vägen.
   Mattias Lönngren och Mikael Werneholm drog till Spykers presskonferens på Café Opera, men väl på plats hände ingenting. Istället kom pressmeddelande om att Maud Olofsson skulle hålla PK på Rosenbad — så Lönngren störtade dit. Samtidigt satte sig Erik Gustafson i en taxi till tidningen och kontrollrummet och två minuter efter att han anlänt gick vi (men inte konkurrenten) live.
   När presskonferensen från Rosenbad var klar loopade vi den i repris. Efter ett varv var det dags att flytta sändningen på länken – döpt till ”Saab Live” – till Detroit och gå till GM:s presskonferens (fortfarande ingen konkurrent med på banan).
   Samtidigt toppades sajten om på detta och under toppslotten såg Oscar Julander till att få in människorna bakom de stora affärerna och plötsligt var det champagne och glädje i Trollhättan också.
   Vi hann sedan aldrig med en hel reprissändning från Detroit innan det var dags att klippa vidare på ”Saab Live”. Lönngren hade då synkat Maud och kommit tillbaka till Cafét, men vårt team nöjde sig inte med en till direktsänd pk (vilket konkurrenten försökte, men misslyckades med efter förmodat teknikhaveri).
   Så när lamporna slocknat hängde de med ut till fotostunden framför två Spyker-bilar utanför nattklubben – och hojtandes ”Vi sänder direkt” fick de Mister Saab, Jan Åke Jonsson, att stanna upp och ge den första enskilda intervjun.

   Under tiden hade Peter Sunessons rapport från GM ramlat in, och i motor-bloggen kom Jan-Erik Berggrens expertkommentar. Och väl tillbaka på redaktionen fortsatte tv-klippen komma in.    
   Allt detta (allt!) ritat otroligt snyggt – och ihärdigt – av Alexandra Ramnewall.
   Stort tack alla!”
   Detta alltså skrivet av Mattias Lundell.