Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Skriver Expressen för lite om Aftonbladet?

Debatten om Aftonbladets reportage om Israels påstådda organstölder fortsätter. Expressens Christian Holmén och David Baas sammanfattar bråket i söndagsdokumentet Skandalen som skakar Aftonbladet – och två regeringar”.
   Jag har fått flera mejl om att Expressen skriver för lite om den här historien, och det kan möjligen vara korrekt. De första dagarna bad jag om återhållsamhet eftersom det, kände jag, fanns risk för ytterligare missförstånd om just Expressen också blev en aktör.
   Men medier från hela världen, inklusive CNN, har engagerat sig och både i går och i dag hade Aftonbladet hela fem sidor. Min slutsats är att Expressen nog borde skrivit mer, trots allt. Vad tycker du?
   I dag har Israels premiärminister, socialminister och finansminister alla kritiserat Sverige. Tidigare har utrikesministern och försvarsministern attackerat Aftonbladets publicering.
   Debatten är fri, men jag tycker att det är oacceptabelt att israeliska myndigheter hotar med att
försvåra arbetsmöjligheterna för Aftonbladets journalister. I Dagens eko i dag talades det till och med om att alla svenska korrespondenter kan drabbas.
   Det är högt tonläge nu. I dag påstod också Israels förre ambassadör i Stockholm att 85 procent av den svenska dagspressen ägs av ”vänsterpartier”. Det skulle nog Åsa Linderborg gilla, men även det är ett missförstånd.