Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kortare driftstörning på sajten på torsdagen

I dag hade Expressen.se driftsproblem mellan kl 12.30-13.15. Under vissa perioder om cirka fem minuter under denna tidsperiod kom inte besökare in på sajten.
   Vi fick några frågor om detta via mikrobloggen Twitter, och jag svarade att det enligt IT-avdelningens analys handlade om att ”frontarnas minnesanvändning var hög”.
   Jag är inte tekniker nog att utveckla mig om detta, men ville ändå redovisa störningen och konstatera att det glädjande nog är ovanligt med större problem numera.
   Expressens IT-avdelning har arbetat intensivt med att stablisera sajten, och det senaste året har utvecklingen varit mycket positiv. Sajten laddar också upp snabbare.
   Jag tror att en anledning till trafiken ökar är att IT-avdelningen förbättrat driftsstabiliteten. Bra jobbat av enheten IT-webb och deras konsulter.