Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Kommer Expressen.se vara gratis att läsa?

I dagens tidning lyder läsarfrågan: ”När ska ni börja ta betalt för innehållet på webben?”. Här är mitt svar:
”Det är inte aktuellt just nu, eftersom Expressen – och alla stora medieföretag – bedömer det som utsiktslöst att i nuläget försöka ta betalt för exempelvis nyhetsinnehåll. Den senaste tiden har flera utländska mediesajter aviserat att man ser över olika betalmodeller igen, men ingen har fattat beslut om att våga testa fullt ut än.
   Över tid kommer vi dock se flera olika lösningar, tror jag. Premumeration, mikrobetalningar, annonsfinansiering, sponsring osv kommer att bli vanligare. Mediesajter är mycket populära och på senaste KIA-listan var sju av de 20 största svenska sajterna publicistiska, till dessa ska man räkna Expressen som inte redovisades på grund av teknikarbete.
   Man kan konstatera att innehållet är uppskattat och att publiken vill besöka mediesajterna, men branschen har hittills misslyckats med affärsmodeller och affärsutveckling. Alla världens medieföretag står nu inför denna utmaning.”