Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Jag spelar bootlegs i Sveriges Radio – får man det?


Programledaren Kicki Pallin Serby i studion i Uppsala fick banda mina medhavda cd-skivor.
”Hungry Heart”
med Springsteen. ”Sunday, Bloody Sunday” med U2. ”Rialto” med Ulf Lundell. ”Born to Run” med Springsteen. ”Billy” med Gyllene Tider. Och, som avslutning, ”Twist´n´Shout” med Springsteen.

   Första och sista låten var Crystal Cat-inspelningar från Ullevi 2003. Får man spela bootlegs i Sveriges Radio, förresten? Dessutom säger jag fel årtal på ”Hungry Heart” i programmet.
   Nåväl. I dag var jag
”Sommargästen” i Sveriges Radio Uppland. 50 minuter snack med programledaren Kicki Pallin Serby om journalistik i allmänhet och Expressen i synnerhet, om att växa upp i Enköping och leva med barn i Stockholm, om Bruce Springsteen och ”Bananer i pyjamas”.
   Hör första delen av samtalet
här.
   Andra delen spelas upp
här.
   Se det som ett undantag. I mitt allra första blogginlägg slog jag fast:
   ”Välkommen till min blogg. Du som vill veta vad chefredaktören för Expressen Digitala Medier äter, lyssnar på för musik eller vem han lunchar med kommer att bli besviken.”
   Den här bloggen name droppar inte kända mediechefer från olika möten och skvallrar inte om besök på News of the World eller Miami Herald. Här handlar det bara om Expressen.
   Denna blogpost om radiointervjun är alltså ett undantag.
   En gång i tiden var jag skolprao på Radio Uppland, men nu fick jag som sagt välja musiken själv. Kanske borde man stänga av artikelkommentarsmöjligheten nu när ni sett mina låtval…?