Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

TRAFIK/vecka 8: Över 1,9 miljoner – igen

Det senaste dygnen är det väl inte direkt förra veckans trafikstatistik som vi har fokuserat mest på, måste jag tillstå. Men min princip är att i denna blogg redovisa alla tekniska mätningar och räckviddsundersökningar om Expressen.se och därför kommer förstås vecka åtta, också:
   14 av de 20 största sajterna på
KIA-listan ökade sin trafik, dock inte Expressen.se som ändå hade hela 1 931 023 unika besök — en av de bästa veckorna någonsin.
   Men då ska ni komma ihåg att Expressen.se hade ännu högre trafik förra veckan (
”Därför äter vi tårta vid tv-studion”), så nu har vi två veckor i följd över 1,9 miljoner. Det är faktiskt historiskt.
   Antalet unika besök förra veckan var alltså 1 931 023 och för att få proportionen så är det 13 procent fler än 2008. Antalet besök var 6 823 905, vilket är 14 procent fler än i fjol. Sidvisningarna var 29 990 832, också det 14 procent fler än förra året.
   Jämfört med förra veckan ökade antalet besök med två procent, sidvisningarna ökade med en procent – men unika besök minskade med en procent. Fast det kan nästan leva med, när vi är över 1,9 miljoner unika besök igen.