Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Stort Journalistpris till Ingvar Hedlund i dag

Nu har juryn för Stora Journalistpriset sammanträtt, diskuterat, röstat och repeterat inför kvällens prisutdelning på Operaterassen. Då presenteras vinnarna i klasserna ”Årets berättande”, ”Årets förnyande” och ”Årets avslöjande” .
   Men ett annat pris har redan delats ut.
Branschtidningen Resumé ger Expressens reporter Ingvar Hedlund ”Guldkrattan 2008” med motiveringen:
   ”Vissa rosor vissnar med åren, men inte Ingvar Hedlund. Han börjande springa i tidningsfabriken när han var 17 år och kan inte sluta. Under sina 40 år i yrket har han alltid stått på läsarnas sida mot byråkrati, dumhet och maktmissbruk. Med glimten i ögat bedriver han en journalistik som förkroppsligar allt vad Guldkrattan står för. Vår dagliga brödtext, giv oss idag!”
   Hedlunds publicistiska gärning har jag
bloggat om förr. Nu är han åter bokaktuell med en ny upplaga av ”Tabloism”, ett standardverk om kvällstidningsjournalistik med glimten i ögat som kritikerna rosat. Statsminister Göran Persson sa så här om boken i riksdagen: ”Tabloism är jättebra, läs den!”
   Stora Journalistpriset, då? Expressen.se direktsänder prisutdelningen som webb-tv klockan 18 och debatten svallar redan.
Läs enkäten på Dagens Story. Och Svenska Dagbladets mediekommentator Martin Jönsson sågar juryn.