Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Smygstart för blogglänkar på Expressen.se

Nu har vi startat BlogMatcher på Expressen.se för att bli mer tillgängliga för bloggare. I korthet är BlogMatcher ett verktyg från företaget Aitellu som matchar våra artiklar med vad bloggare skrivit. En nyhetstext om Barack Obama kan alltså kompletteras med länkar till externa bloggare som skriver om USA:s president.
   För den som läser Expressen.se blir det förhoppningsvis ett mervärde att erbjudas fakta och åsikter från helt fristående skribenter, eller bloggande journalister på andra medieföretag. För den som bloggar är det förstås kul om också Expressens stora publik kan få upp ögonen för ens alster.
   Vi tror att BlogMatcher ger bredd och fördjupning, men vi kommer förstås noga följa hur det fungerar i praktiken. Därför slår vi heller inte på stora trumman nu.
   Vi måste också vara ärliga att tillstå att länkar till externa bloggar är en tjänst som Expressen.se borde haft för länge sedan.
   Vi har, precis som när det gäller artikelkommentarer och så kallade läsarbloggar, en ambition om att vara liberala i vad som accepteras. Men vi kommer förstås försöka undvika länkar till bloggar som vi anser olämpliga. Som exempel på detta nämner jag rasistiska texter, som står helt i strid med de värderingar som Expressen står för – och en gång, 1944, grundades för att driva.
   Du kan läsa mer om BlogMatcher på Expressen.se
här. Och vill du veta hur Aitellu beskriver tjänsten klickar du här.