Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

TRAFIK/vecka 27: Minus – men tack, Springsteen


Viss sommarstiltje på nätet. 17 av de 20 största sajterna och nätverken på
KIA-listan minskade sin trafik, jämfört med veckan före. De enda som ökade var Eniro.se, nätverket Wyatt Media (Lunarstorm.se, Bilddagboken.se, Tyda.se) samt DI.se. DI.se var för övrigt 50 procent större än E24.se förra veckan.
   Expressen.se hade 1 510 733 unika besök (- 0,2 %). Antalet sidvisningar var 29 187 866 (+ 10 %) och antalet besök var 5 123 957 (- 1 %). Internt gladdes vi åt bra siffror på nöjessajten tack vare Bruce Springsteens spelningar i Göteborg som vi, tyckte jag, bevakade väldigt bra med bland annat åtta låtar som webb-tv och Anders Nunstedts bloggande från Ullevi-läktaren.
  
AlltOmMat.se hade bara 128 042 unika besök (- 24,6 %), en klar besvikelse som bland annat orsakades av att vi lockade med för många recept på bekostnad av matjournalistik. Vi ska ha en bättre mix, då vill fler läsa sajten. På KIA-listans sajt kan ni för övrigt läsa en jämförelse av de största matsajterna, du ser en faxmil här ovan av en analys av trafik baserat på räckvidd och frekvense. Som synes har AlltOmMat.se snabbt blivit en stark aktör.
  
AlltOmBarn.se hade 136 096 unika besök (- 8,1 %).