Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

Swedes outraged over new e-mail snooping law

Så lyder rubriken över texten i The Huffington Post, som av tidningen Guardian har utsetts till världens mest inflytelserika sajt. Artikeln handlar om FRA-lagen och Expressen.se:s mejlformulär för att skriva protestbrev till riksdagen. Den citerar också den här bloggen och återger även försvarsminister Sten Tolgfors chatt med Expressens läsare. Detta nämnt som ett exempel på hur debatten om FRA-lagen nu omnämns utomlands.
   I går stoppade vi möjligheten att mejla politikerna som sade ja till FRA-lagen och totalt blev det 6,6 miljoner mejl. Medievärlden (
”Sista dagen för Expressens FRA-kampanj”) och Dagens Media (Expressen stoppar attacken efter 5,5 miljoner mejl”) skrev om beslutet att några timmar senare stänga mejlformuläret. Och på kvällen följde Tidningarnas Telegrambyrå (”Reinfeldt vill ha kvar FRA-lagen”) upp.
   Jag vill också tacka alla som ställt upp och chattat på Expressen.se om FRA-lagen. Vi har haft försvarsministern som tillhör ja-sägarna, fp-politikern som trotsade partilinjen i riksdagsomröstningen och i dag piratpartiets ordförande som ju är en känd nej-sägare. Det är viktigt att ge läsarna chansen att ställa sina egna frågor, och det är viktigt att vi ger båda sidorna chansen att få tala direkt med väljarna. På riksdagens hemsida kan du själv
läsa lagen alla talar om.