Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Thomas Mattsson - Bloggen om Expressen

6,6 miljoner protestmejl till politikerna – helt gratis

Det blev drygt 6,6 miljoner protestbrev till riksdagen från Expressen.se:s besökare. Nu anser vi att alla fått chansen att uttrycka sin oro, så klockan 12 i dag stängdes mejlformuläret. Men på grund av den stora mängden epost som ska skickas över till politikerna kommer servrarna att fortsätta att sända över läsarreaktionerna i några dygn till…
   Jag tycker att 6,6 miljoner mejl till politiker är en fascinerande siffra.
   Förr i tiden hade vi tryckt kuponger i papperstidningen och uppmanat läsarna till att klippa ut och posta dem till myndigheter, företag, politiker eller vilka som nu skulle uppmärksammas på missnöjet.
   Men att posta 6,6 miljoner kuponger skulle kosta 36 miljoner kronor.
   Så den åsiktsyttringen hade alltså knappast blivit gjord.
   Tack vare möjligheten att eposta riksdagsledamöterna (som har sina offentliga mejladresser publicerade på riksdagens hemsida) kunde väljarna nu uttrycka sig till våra lagstiftare för motsvarande 36 miljoner kronor helt gratis.
   Det är förstås utmärkt, oavsett vad man tycker om FRA-lagen.
   En annan analys är att debatten om övervakningen intensifierades av mejlstormen och det är också utmärkt, vad man än tycker om FRA-lagen.
   Vad jag tycker kan ni läsa om i mina blogginlägg:  
  
”Skriv direkt till politikerna som sa ja till FRA-lagen”
  
”Satir, partipiska, beröm och skäll”
  
”Därför fortsätter vi ge dig chansen att protestera”
  
”Du kan protestera mot FRA-lagen fram till kl 12”