Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

STOCKHOLM 14.45: ”Läs mer” om Skånemedia


Skånemedia har låtit redesigna sajterna för Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Resultatet blev… sådär. Det är för mycket luft i layouten och väl få färgkontraster – ibland krockar alla blå länkar och vinjetter. Relanseringen har forcerats fram på grund av papperstidningarnas omgörningar, så kanske är det orättvist att recensera sajterna redan nu. Det finns en del lovande här, som Ajax-lösningen i högerspalten och vilja att använda bildspel både för nyhetshändelser och lokala vimmel, men känslan är nog att det finns saker att finjustera. Kommentarsfunktionen bör förstås exponeras i anslutning till puffarna på startsidan… och så vidare.

Lite finlir: Tidsangivelserna i puffarna gör att sajten snabbt känns gammal – andranyheten hos Ystads Allehanda hade publicerats för 20,5 timmar sedan när jag kollade. Geotaggningen med ortsnamn borde möjligen gjorts i redaktörens publiceringsverktyg och inte publikt; nu blandas puffar med datering och klockslag (”MOSSBY 17.31 Som tur…”) med puffar med bara klockslag (”10.37 När den…”) och med puffar utan vare sig datering och klockslag (”Två personer…”). Och puffarna i sig är inte klickbara, som på andra mediesajter, utan det står istället ”Läs mer” vilket känns en smula yesterday. Märklig slump: Av de stora tidningssajterna är det väl bara Skånemedias nya ägare,
Sydsvenskan, som har kvar ”Läs mer” som uppmaning till besökarna?

Betyg: 2 – men det finns potential för mer om man städar lite.