Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peter Melin var intresserad av allt

Asia de Cuba, lyxrestaurangen i London: det är varmt, det är sent, det är kryddor i maten och väldigt många skålar. Det är gott och stämningen på topp. Intill mig sitter Peter Melin, chefredaktör för Sydsvenskan. Tillsammans med kollegor från DN och Expressen äter vi sen middag efter en internationell konferens om digitala medier. Att döma av deltagarlistan är Peter Melin en av få, möjligen den ende, chefredaktören för en stor papperstidning som har åkt hit för att lära sig mer om framtiden. Om jag minns rätt kommer han också direkt ifrån ett annat seminarium i Tyskland. Det är inte konstigt att han reser runt och talar journalistik – det gjorde han ju i Skåne också. Lika mycket ansvarig utgivare som intresserad av upphovsrätt och innehåll och medieutveckling. Hela registret. Alltid med ett leende.

Jag träffade Peter Melin några gånger,  men kan inte påstå att jag kände honom närmare. Det räckte dock för att förstå att det här är en vänlig man med stor entusiasm för sitt jobb och livet utanför redaktion. I mörkret på Asia de Cuba berättar han om teaterbesök och om när Expressen, en gång i tiden, försökte värva honom. Så blev det inte och nu blir det heller inga fler teaterbesök. I dag avled Peter Melin, bara 59 år gammal, på Sydsvenskans redaktion. Det är en fruktansvärd förlust. Tankarna går inte bara till hans kollegor på Sydsvenskan som fick uppleva en tragedi, utan förstås också till Peter Melins familj.