Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Expressen (och andra medieföretag) stoppar Telia

Expressen blockerar nu innehållet på Expressen.se för Telias mobilwebbläsare Surf Open. I morse berättade jag om kritiken mot Telia i branschmedia. I korthet handlar det om att Expressen inte accepterar att mobilbrowsern ändrar utseendet på våra sajter, och att Telia dessutom utan överenskommelse exponerar annonsutrymmen intill vårt redaktionella innehåll. Frågan kan tyckas teknisk och branschintern, men den handlar om framtida affärsmodeller och kan ha avgörande betydelse för medieföretagens möjligheter att finansiera publicistisk verksamhet.

Här instämmer Dagens Industri och Svenska Dagbladet i den allmänna vreden, sedan Morris Packer på Bonnier Mobila Tjänster larmat oss alla om Telias agerande. Medievärlden listar alla som stödjer bojkotten, från Aftonbladet till Sundsvalls Tidning. TV4 bojkottar deltar också. Dagens Nyheter skickade i eftermiddags ut en pressrelease där chefredaktör Thorbjörn Larsson gör en bra sammanfattning:

”Våra läsare knappar in DN i Surf Open och får se något som jag inte har godkänt som ansvarig utgivare på DN. Jag kan aldrig gå med på att DN:s innehåll manipuleras. Det är inte Telia som ska bestämma vad som ska visas på våra sajter.”