Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

”Rolle” Nilsson har något stort på gång med P16-landslaget

För att sammanfatta den senaste veckan så har ju Roland Nilssons P16-landslag varit den stora överraskningen.

I den nye förbundskaptenens första turnering blev det full pott och man undrar ju hur stor potentialen för 98:orna egentligen är. Det blev först 4-1 mot Estland, sedan 2-0 mot Ryssland och till sist 3-2 mot Finland. Det är svårt att sia om motståndet så här tidigt i åldrarna men att Sverige ligger före både Ryssland och Finland känns som ett väldigt gott tecken ändå. Detta är även en perfekt start för Roland Nilsson att fortsätta bygga på. Senare i år väntar Nordisk pojk-turneringen och första steget i EM-kvalet till U17-EM och då ska de vara ännu bättre. Men grunden ser väldigt spännande.

I turneringen mot Estland var det framförallt Högaborgs BK:s Moustafa Zeidan, men klar för Aston Villa, som utmärkte sig mest genom att göra mål i samtliga tre matcher och det är väl just han som ska vara målskytten i detta P16-landslag. Men anfallskollegan Isac Lidberg, Hammarby IF, hade även en fin turnering med två mål på tre matcher.

Här nedanför kan ni se sammandrag från alla matcher:


Sverige-Estland 4-1


Sverige-Ryssland 2-0


Sverige-Finland 3-2

+++++

I U21 Premier League har det blivit slutspel efter att alla matcher i ligan spelats klart. De fyra bästa ska göra upp och dit hade storklubbarna Manchester United, Manchester City, Liverpool och Chelsea tagit sig. Och i veckan spelades även semifinalerna. Där Liverpool med Kristoffer Peterson från start åkte ut mot United efter 0-1. Medan Chelsea med Isak Ssewankambo från start, på mittfältet(!), slog ut City efter straffläggning.
Nu väntar final och där håller vi självklart alla tummarna för Isak och Chelsea.

+++++

Här hemma i Sverige har det varit ny omgång i allsvenskan. Häckens Carlos Strandberg har gjort ännu ett mål, genom att fixa 2-2 hemma mot AIK. IFK Göteborgs Sam Larsson fixade tre poäng genom att avgöra med 1-0 mot Falkenberg. Jacob Une Larsson var nära att ordna en poäng för Brommapojkarna med sitt 2-2-mål mot Djurgården, men det blev till slut 3-2 till Dif. Skytteligaledaren Måns Söderqvist hittade tillbaka till målskyttet igen genom sitt matchavgörande 2-0-mål för Kalmar mot Gefle. Och till sist gjorde även 17-årige Eric Smith allsvensk debut för Halmstad mot Elfsborg, men HBK föll dock med hela 4-1.

Följ mig på twitter:
StefanOttosson