Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Ny framgång för Future team – här är framtiden för landslagen

Även match två för Sveriges P17 ”Future team” mot Belgien blev en succé.

Sverige följde upp sin 3-1-seger från i tisdags genom att vinna med 2-1 i går. Belgarna tog ledningen men efter mål av Jordan Larsson, Högaborgs BK, och Aleksander Leksell, IFK Göteborg, kunde matchen vändas och segern säkras. Och man måste ju slå fast att det är en strålande start på denna svenska satsning. Då man kopierat Belgiens framgångsidé och sedan slår tillbaka dem.

– Det har varit två nyttiga matcher här. Många spelare som inte varit med tidigare och mycket bra diskussioner med belgarna, som har arbetat med future teams i mer än tio år medan vi precis har börjat arbeta på det sättet, säger förbundskaptenen Tomas Turesson enligt svenskfotboll.se.
– Nu kommer vi att samla de här spelarna och de som varit med tidigare till läger i sommar och sedan tar vi det vidare därifrån.

Och det ska ju bli spännande att se om någon/några av dessa spelare kan plockas upp i ”det riktiga P17-landslaget”. Det är ju planen med satsningen på ”Future team”, att så många som möjligt ska få landslagserfarenhet för att få fram slagkraftiga talanger.

Nästa steg i den här satsningen blir nu att den svenska P16-versionen också ska möta Belgiens future team i en dubbellandskamp i mitten av maj. Då får vi även se hur bredden ser ut för våra 16-åringar i landet.

+++++

Representationslaget för P16 har också landskamper på gång. Nye förbundskaptenen Roland Nilsson ska leda landslaget för första gången i en fyrnationsturnering i Estland här i slutet på april. Där väntar spel mot värden Estland, Finland och Ryssland.

Ska bli spännande att se hur killarna står sig mot det motståndet. I höst inleds ju deras inledning på EM-kvalet till U17-EM nästa år. Där väntar Lettland, Grekland och Ukraina – och de kan nog kan liknas väldigt mycket med Estlandsturneringen.

+++++

För det lovande P19-landslaget väntar det sista steget av kvalet till U19-EM senare i maj. Där har vi något att se fram emot då gruppen inte är den svåraste och man unnar verkligen 95:orna ett ungdomsmästerskap. De möter Bulgarien, Italien och Tjeckien mellan 24-29 maj.

Följ mig på twitter:
StefanOttosson