Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Kanonsuccé för den nya satsningen

Sverige har kopierat Belgiens framgångsrecept med ”Future team” och inledde hela satsningen med att just slå Belgien i en träningsmatch i går.

Tanken med Future team är att man ska ha ett parallellt landslag vid sidan av representationslaget för att kunna ge så många spelare som möjligt en chans att spela i landslaget. Belgien har gjort det här mycket framgångsrikt och där har landet nu en av Europas mest spännande talangutveckling. Sverige ser och lär och i går släppte man löst sitt första Future team för P17 – mot Belgien.

Det blev alltså sammanlagt elva landslagsdebutanter som antingen startade eller blev inbytta och det blev stor succé direkt. Redan efter en halvtimme hade Sverige gjort 3-0 genom Malmö FF:s Zia Sakirovski, Helsingborgs IF:s Yonathan Getachew och BK Häckens Albin Skoglund. Belgien reducerade till 1-3 i början av andra men sedan blev det inga fler mål när många byten tog över andra halvlek. Men 3-1 mot skickliga Belgien är en lysande start för detta nya landslag. På torsdag spelas nästa match mellan de båda länderna.

+++++

Ännu ett svenskmöte i England i går kväll. Känns som att det händer varje vecka nuförtiden. Arsenal och Kristoffer Olsson tog emot Chelsea och Isak Ssewankambo på Emirates Stadium i U21 Premier League. Även om Arsenal tog ledningen så föll U21-laget ännu en gång och har det väldigt svårt i ligaspelet. Ssewankambo noterades för en assist när Chelsea vände och vann med 2-1 och nu har känn på ligasegern. Både Olsson och Ssewankambo startade och spelade hela matchen.

+++++

Här i Sverige var det ju 96:ornas omgång i allsvenskan. Linus Wahlqvist gjorde sin första allsvenska match från start på Friends arena som högerback när IFK Norrköping överraskande besegrade AIK med 2-1. Wahlqvist stod för en fin insats även om det var aningen tufft att hålla reda på finurlige Robin Quaison som rann förbi några gånger med tekniska nummer. Hos Helsingborg fick både Elias Andersson och Anton Kinnander 20-minutersinhopp mot Halmstad men dock föll HIF med 2-1.

Omgångens kung var ju onekligen Häckens Carlos Strandberg. Från start som central anfallare låg nyss fyllda 18-åringen bakom tre mål på 12 minuter i den första halvleken. Där hans första allsvenska mål (väldigt snyggt!) för året kombinerades med två assist. Och Carlos visade verkligen att avstängda Moestafa El Kabir verkligen inte saknades genom 4-1-segern borta mot Mjällby AIF.

Ett år äldre Melker Hallberg prickade även in sitt första mål för i år i 1-1-matchen mot IFK Göteborg.


Här kan ni kolla in 18-årige Carlos Strandbergs show mot Mjällby från helgen.

Följ mig på twitter här:
StefanOttosson