Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Tibblings lekstuga, Berishas självförtroende och Elias debutmål

Den tredje omgången av allsvenskan var det Simon Tibbling som snodde åt sig de stora rubrikerna.

Djurgårdens fräcke vänsterytter låg bakom båda målen i Djurgårdens bortavinst mot Mjällby med 2-0. Först spelade han fram till 1-0 med en läcker yttersida och sedan fixade han även assisten till 2-0 med ett dykande inlägg. Dif har verkligen kommit igång i år och Tibbling verkar ha kommit in i sin ovana ytterplats på bästa sätt nu. Han äger verkligen den kanten och det ska bli mycket spännande att se vad han kan hitta på i derbyt i morgon.

Helsingborg tog även sin första seger i helgen genom att vända till 4-2-seger mot Häcken. Och spiken i kistan satte 18-årige Elias Andersson med sitt första allsvenska mål någonsin. På en omställning kunde han springa loss och rulla in bollen enkelt i det öppna målet. Kul för Elias att målet kom så tidigt på säsongen som kan bli hans stora genombrott. I samma match fick även 18-årige anfallaren Anton Kinnander göra allsvensk debut för HIF med ett sent inhopp.


Ganska överraskad att Måns Söderqvist gick mållös för första gången i år efter 0-0 för Kalmar mot Elfsborg. Men han leder ändå skytteligan fortfarande. På andra sidan planhalvan fick även Adam Lundqvist starta för Elfsborg i Anders Svenssons frånvaro.

+++++

Ute i Europa så var ju självklart helgens snackis Valmir Berisha. 17-årige målkungen fick för första gången känna på Romas A-lag sedan flytten i januari. I Serie A-matchen mot Atalanta satt svensken på bänken och fick även välja sitt A-lagsnummer. Och då tar han ju 99 också. Älskar den kaxigheten. Men tyvärr blev det inget inhopp när Roma slog Atalanta med 3-1. Härligt att se ändå att det inte är så långt kvar för Berisha.

+++++

Fyra svenskar var i gång i Englands U21-serie i går kväll också. Chelsea mötte Aston Villa där Isak Ssewankambo och Khalid Abdo startade i var sitt lag. Och till slut så var det Ssewankambo som segrade i svenskduellen när Chelsea vann med 4-2. Kristoffer Peterson startade för Liverpools U21 i derbyt mot Everton men blev mållös i 1-1-matchen. Kristoffer Olsson startade också för sitt Arsenal som dock föll tungt hemma mot Leicester med 0-4.

+++++

Tyvärr så bjöd finalen av Uefa Youth League på noll svenskar då Benfica och Barcelona gjorde upp i går. Men Barcelona som varit strålande i hela turneringen käkade upp Benfica och det var aldrig riktigt spännande egentligen. Skyttekungen och supertalangen Munir El Haddadi låg bakom 1-0-målet och gjorde sedan både 2-0 och 3-0, där det sista målet var ett riktigt klassmål. Det blev elva mål i hela turnering för El Haddadi och när A-laget harvar en aning kan man i alla fall luta sig tillbaka på att återväxten är säkrad med Europas bästa ungdomslag.

Här kan ni se höjdpunkterna från finalen!

+++++

I går kväll var jag med i radio också, som gäst i programmet ”Fotbollshörnan” tillsammans med Zia Sakirovski och Eremal Zejnullahu. Ämnet var så klart fotbollstalanger och Sveriges framtid – och det var en hel del härligt snack.
Här kan ni lyssna på det programmet!

Följ mig på twitter här:
StefanOttosson