Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

”Doug”, Raage, Tasic, Nalic och Ramon Pascal – svenskarna snurrar runt i Europa

Många svenska talanger som rör på sig nuförtiden. Här kommer en snabb sammanfattning av vad som hänt den senaste veckan. Där flera rest ut för provträning med europeiska storklubbar och några ungdomsproffs har flyttat hem till Sverige igen.

Stockholmskillen Douglas Bergqvist, 20 år, lämnade Sverige för England redan som 10-åring. Sedan dess har det blivit ungdomsfotboll i Reading och QPR som följdes av en massa utlåningar runt om i de lägre engelska divisionerna. Men nu har ”Doug” bestämt sig för att komma tillbaka till Sverige efter sitt 10 år långa äventyr i England. Tvåårskontrakt är skrivet med superettans poplag Östersunds FK för mittbacken. Läs mer här!

Även Jamaal Raage, 17, som lämnade Arsenal i vintras har kommit tillbaka till Sverige. Det var ju under lite mystiska förhållanden som han flyttade från London, men det verkar som att det har varit något vajsing med kontraktet. Nu tar 97:an nya tag och börjar om på hemmaplan. Tillbaka i förra klubben IF Brommapojkarna är det nu klart att han blir utlånad till födelsestaden och Västerås SK i division 1 under hela 2014. Hoppas han får gott om A-lagserfarenhet då. Läs mer här!

Samtidigt testar Arsenal en ny svensk. 15-årige Filip Tasic från Djurgårdens IF fick nyligen en veckas provspel med storklubben och Arsene Wenger vill ha tillbaka svensken enligt engelska uppgifter. Tasic är en offensivt lagd mittfältare och kan användas både centralt i planen och på en kant. Läs mer här!

16-årige Adi Nalic från Mjällby AIK reste iväg i söndags för provspel med AC Milans 97:or i en vecka. Adi har en mycket spännande framtid och det är heller inte hans första provträning då har redan besökt Fiorentina, Stuttgart och självaste Barcelona. En riktig globetrotter redan alltså. Läs mer här!

Och slutligen så har PSV Eindhovens unge svensk Ramon Pascal Lundqvist, 17, stärkt sina aktier i den holländska storklubben. I en intervju med tipselit.se berättar förre Kalmar FF-talangen att han blivit uppflyttad till att träna med äldre och även redan fått chansen att träna med A-laget. Riktigt stort för en 17-åring. Läs mer här!

+++++

Annars är det fullt upp med försäsong här i Sverige. Och i nästa inlägg ska jag ta ett grepp kring vilka talanger som fått chansen i de allsvenska klubbarna hittills under träningsmatcher och träningsläger. Så håll utkik efter det.

Har jag missat något? Hör gärna av er då!

Följ mig här:
StefanOttosson