Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Nya U17-landslagets start – gamla U17-landslagets erövring

Då har U17-landslaget startat detta mycket spännande år. 97:orna som ska ta över framgångsrika 96:orna spelade i går sin första match för 2014 nere i La Manga-träningslägret.

Det blev 1-1 mot erkänt skickliga Turkiet. Enligt rapporter ska första halvtimmen ha varit mycket bra av Sverige som tyvärr kroknade mer i den andra halvleken. Allsvenskans yngste målskytt genom tiderna, Filip Sachpekidis från Kalmar FF, sköt rullade enkelt in 1-0 till Sverige på en fin djupledspassning av Gustav Berggren, från Gais. Fem minuter senare ordnade Turkiet kvitteringen och slutresultatet till 1-1.

Nästa match är på fredag mot Slovakien. Här nedanför kan ni se höjdpunkterna från Turkiet-matchen:

+++++

För det gamla U17-landslaget är det allsvenska äventyret på väg att ta fart rejält för några av profilerna. Bara i går fick 96:orna Christer Lipovac, ny i Örebro SK, och Erdal Rakip, Malmö FF, göra inhopp under A-lagens försäsong. Och många fler VM-bronshjältar kommer att slussas in under denna försäsong. Det är jag helt övertygad om.

Lipovac fixade en, rätt så billig, straff när Örebro vann med 4-2 mot FH Hafnarfjarðar och Rakip verkar bara gå från klarhet till klarhet i MFF, som dock förlorade borta mot Columbus Crew med 1-0.

+++++

Men för en annan MFF-profil blev det succé direkt. Dardan Rexhepi som bytt en ungdomssatsande klubb mot en annan fick i går göra debut för IF Brommapojkarna. Då svarade han genast med första målet. På stopptid sköt han in 1-1 mot Kalmar FF från straffpunkten. Men det var inte bara D-Rex som gjorde debut i BP. Även nyss uppflyttade Seth Hallberg och Carl Starfelt samt nyförvärvet från AIK, Christian Kouakou. BP går verkligen ett spännande år till mötes med nya ungdomar och ett år mer erfarenhet på sina redan etablerade ungdomar.

Kalmar FF då? Jodå, självklart rider de också på 96-vågen och spelade igår med tvillingarna Sebastian och Johan Ramhorn som mittbackslås mot BP. Som sagt, nu tar VM-bronshjältarna över.

Följ mig på twitter här:
StefanOttosson