Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Underbart Hamrén – rädda Sveriges framtid nu

I tider när Sverige får kämpa för att hålla i sina talanger så blir jag så himla glad när Erik Hamrén packar väskan och åker till London för att se en 18-årings genombrott.

Muamer Tankovic fick på tisdagen ännu en startplats i Fulhams A-lag. Och från det centrala mittfältet övertygade han rejält i en mycket seg match på Craven Cottage. Långa stunder kändes det som att ”Mujo” var den enda som verkligen ville något i Fulham. Han tar för sig – och vi är på väg att se något riktigt stort för 18-åringen den här våren.

Så passande då att Erik Hamrén satt på läktaren. För förutom det sportsliga genombrottet i England är det så mycket mer som händer kring Tankovic just nu. Det utgående kontraktet är en del – landslagsfrågan en annan. Vilken klubb ska han spela i – och vilket landslag ska han spela i? Även om Mujo sitter i en guldsits ju mer speltid han får. Och att han bara blir bättre och bättre för varje match, så känns det som att frågetecknen behöver redas ut snart. Hamrén lär vara extra sugen på att reda ut den senare frågan. Och självklart ska 18-åringen efter all den här speltiden i England få chansen på högre nivå i Sverige.

Herregud, han går ju före Alexander Kacaniklic i Fulham som ändå är en startspelare i vårt svenska landslag. I kvällens match startade båda men ändå var det Mujo som fick 120 minuter och Alex som fick lämna efter 59. 2014 är tävlingslöst fram till septembers EM-kval och Sverige måste bygga om. Perfekt läge för Hamrén att testa Tankovic i så många träningsmatcher som möjligt. Hamrén vill nog inte släppa den här diamanten som slipas för fullt.

Därför gör han helt rätt att åka dit, prata med 18-åringen och även se hela matchen. Det är inte en dag för sent.

Följ mig här:
StefanOttosson