Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tank, Berisha, DMK, P97, Smith och Ludwigs återkomst

Måndagar är alltid perfekta dagar för att sammanfatta helgen.

Det allra roligaste är ju självklart att Mujo Tankovic fortsätter att få nya inhopp i Premier League. Mot Southampton fick 18-åringen även göra hemmadebut i PL när han byttes in i 83:e minuten – i stället för Alex Kacaniklic som fick sitta kvar på bänken. Varje minut i en av världens bästa ligor betyder oerhört mycket och Tankovic samlar ihop en otrolig erfarenhet på det här sättet. Tyvärr så är Fulham väldigt mycket ur slag och 0-3 hemma mot Southampton är inte alls bra. Jumbon har nu fyra poäng upp till säker mark och det kommer att bli en riktigt tuff vår. För Mujos del kan det bli extra tufft framöver också.

Då Fulham var rätt så aktiva i januarifönstret. Visst försvann offensiva spetsarna Adel Taraabt, Dimitar Berbatov och Bryan Ruiz men samtidigt plockades Kostas Mitroglou, Lewis Holtby, William Kvist och Clint Dempsey in vilket kommer att tuffa till det rejält för Tankovics speltid i A-laget. Nödvändiga värvningar i denna kristid, så klart. Och snart kommer paniken över att åka ur ta över hos Fulham, då finns ingen tid för att slussa in talanger direkt. Men hoppas att Mujo får dansa några gånger till i PL, i FA-cupen lär det garanterat komma fler chanser för honom.

+++++

Valmir Berisha börjar slå sig till ro i Rom och och i dag kan han faktiskt göra debut för Romas primavera-lag.
Så här säger 17-åringen om sitt första intryck av storklubben.

+++++

Det blev en utlåning till skotska ligan och mittenlaget Kilmarnock för David Moberg Karlsson. Ett halvårs uppehåll från Sunderland ska ge precis den A-lagserfarenhet som DMK behöver. Även om han stod för en mycket intressant inledning i Sunderland så har hösten varit tung för svensken. Det här kan bli precis den nytändning som han behöver.
Och skottarna verkar tro på honom!

+++++

I dag flyger P97-landslaget ned till La Manga för fyrnationsturneringen som ska kicka igång 2014. Första matchen är mot Turkiet på onsdag och sedan väntar Slovakien och Norge också.

En som är med till La Manga är Eric Smith från Halmstads BK. Och kanske kan han få sitt genombrott i år?
HBK-tränaren Jens Gustafsson tror hårt på 17-åringen som även fick göra sin debut för A-laget i lördags i en träningsmatch.

+++++

I IFK Göteborg har man landat i Marbella för sitt träningsläger och i kvällens match mot Lokomotiv Plovdiv väntas en efterlängtad comeback när Ludwig Augustinsson ser ut att kliva in i startelvan. Ludwig hade ju ett hemskt debutår i IFK under 2013. Det året som han skulle slå igenom rejält började med en jobbig knäskada. Och när han kom tillbaka efter ett halvår i somras slog 19-åringen upp samma skada igen – och missade resten av säsongen.

Men nu ska vänsterbacken ta fart rejält för 2014. Dessutom ser Blåvitt ut att starta med Darijan Bojanic och Gustav Engvall också. Riktigt roligt för två mycket spännande spelare som kommer att vara klart sevärda under årets allsvenska säsong.

Följ mig här på twitter:
StefanOttosson