Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Slutspelslottat i Youth League och Mujo bäst i England

Efter att både Champions League och Europa League var färdiglottat var det dags för Youth League-lagen att få sina domar för slutspelet. Och här ovan ser ni hur det blir. FC Köpenhamn drog ju uppenbarligen den största nitlotten med Barcelona. Annars är det en hel del jämna matcher där utgången är mycket oviss. För svenskarnas del så tar Kristoffer Olsson och Arsenal emot Sjaktar Donetsk, som slog ut Manchester United i gruppen, medan Sebastian Starke Hedlund och Schalke 04 gör upp med det andra grupp A-laget Real Sociedad som imponerade rejält i gruppen. Och för Isak Ssewankambo och Chelsea som vann samtliga matcher i gruppe väntar Milan för ett mycket intressant möte.

Härliga matcher och den stora skillnaden här är ju att gruppsegrarna har klar fördel då det bara avgörs på en match, där de har hemmafavör. Så ett scenario med att de flesta av hemmalagen går vidare är därför det mest troliga. Men nog borde eventuellt Schalke, Napoli, City och PSG skaka om sina motståndare. Matcherna avgörs i slutet på februari och sedan väntar kvartsfinaler som är lottade så här:

1 Barcelona/FC Köpenhamn – Arsenal/Sjaktar
2 Chelsea/Milan –  Real Sociedad/Schalke

3 CSKA/PSG – Real Madrid/Napoli
4 Atlético Madrid/Manchester City – Benfica/Austria Wien

Vinnarna i kvartsfinal 1 möter 2 samt 3 möter 4 i de kommande semifinalerna. Och som ni ser så kan alltså ingen av svenskarna mötas i finalen utan de kommer troligtvis att slå ut varandra på vägen. Men chansen att få se en svensk i finalen i april ser ju ändå ganska trolig ut med alla tre på samma sida. Vi får se i vår helt enkelt.

+++++

Efter en helg som inte direkt skrikit av svenska talangframgångar är ju fredagens nya succé för Muamer ”Mujo” Tankovic helt överlägsen den bästa. Tankovic som kom från sitt matchavgörande mål mot Everton ställdes med sitt Fulham mot Tottenham på fredagen. Och Fulham som hittills inte förlorat en enda match i U21-Premier League befäste sin serieledning ytterligare med 5-3 och hattrick-show av Mujo.

Tankovic inledde målskyttet med dubbla mål i första halvleken vilket sedan gav en tremålsledning i pausen. Men Tottenham kom tillbaka till 3-3 i andra innan The Tank vaknade till igen och fixade 4-3 på straff. Vilket blev matchavgörande när sedan Fulham även gjorde 5-3 på övertid.

Fulham leder därmed ligan med fem poäng med en match mer spelad. Och Tankovic gick med sitt hattrick förbi radarpartnern Moussa Dembele i skytteligan och toppar med åtta mål, varav hälften kommit de två senaste matcherna. Tankovic är stekhet och men tyvärr tar ligan nu uppehåll över vintern. 13 januari kan 18-årige svensktalangen vara tillbaka med fler mål.

Följ mig på twitter:
StefanOttosson