Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Ssewankambo är tillbaka – gjorde storsuccé i Europa direkt

Gårdagskvällens Champions League bjöd ju inte på några särskilda skrällar direkt. Men i Uefa Youth League var det helt andra tongångar efter den sjätte och sista matchen.

Där vann CSKA både sista matchen och gruppen samtidigt som Bayern München åkte ut efter bara 0-0 hemma mot Manchester City. Även Manchester United fick lämna turneringen efter att ha misslyckats med att vinna mot Sjaktar hemma och bara mäktat med 1-1. Här lyckades även FC Köpenhamn med bedriften att slå Real Madrid hemma och tog sig därmed vidare till slutspel från den tuffa gruppen där Juventus 5-0 borta mot Galatasaray inte alls räckte till. Barcelona tog sig också vidare efter 3-0 mot Celtic och sammanlagt 20-5 i målskillnad där man vann fem matcher och spelade en oavgjord i gruppen.

Men roligast av allt i går var att U17-stjärnan Isak Ssewankambo var tillbaka i Chelseas startelvan. Isak som skadade sig i U17-VM och fick lämna truppen när övriga sedan firade bronset har kämpat med sin skada sen dess. Men nu var svensken tillbaka på sin högerbacksposition och kunde därifrån hjälpa till att mala ned Steaua Bukarest med hela 5-0. Ssewankambo var även väldigt lyckosam på sin offensiva räder och stod för två assist. Chelsea är därmed vidare i ren överlägsen stil. Sex vinster har det blivit på sex gruppspelsmatcher och en målskillnad på 18-1 är ju bara helt otroligt.

Chelseas vinst innebär även att Schalke 04 som möter Basel i dag redan är klara för slutspel och att matchen inte avgör någonting. Då får vi även säga grattis till mittbacken Sebastian Starke Hedlund för slutspelsbiljetten.

I dag vid 15.00 kan även den tredje svensken i UYL gå vidare till slutspel. Då Kristoffer Olsson gästar Napoli med sitt Arsenal. Ett kryss där och saken är klar – men det lär bli en riktigt svettig bortamatch.

Dessa lag är klara för slutspel redan:
Real Sociedad, Sjaktar, Real Madrid, FC Köpenhamn, Benfica, PSG, CSKA, Manchester City, Chelsea, Schalke, Barcelona och Milan.

Under onsdagen blir det fyra till. Lottningen för slutspelet sker sedan den 16 december och avgörs nästa år.

+++++

Glädjande att se att MFF satsar vidare på Johan Hammar. Everton-ungdomsproffset som återvände hem till MFF i somras och nu har kämpat till sig ett treårskontrakt med klubben. 19-åringen lär säkert få sin speltid i allsvenskan nästa år om Pontus Jansson lämnar för utlandet.

Följ mig här på twitter:
StefanOttosson