Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Inte bara A-landslaget som spelar viktiga kvalmatcher i veckan

Medan svenska A-landslaget har fullt fokus på Rio, Alaba och Zlatan-app så tar vi oss en titt på vad de andra landslagen ska hitta på den här kommande veckan. För det är minst sagt fullt upp.

Om vi tar det steg för steg och börjar med U21-killarna så är det fortsatt spel i EM-kvalet som väntar. På lördag väntar en tuff bortamatch mot Polen. Samma land som man besegrade i premiären med 3-1. Men borta i Polen blir det ingen lätt match för Sverige som hittills öppnat med fyra poäng på två matcher. I truppen saknas tyvärr Nicklas Bärkroth, Simon Gustafson, Mattias Johansson och Christoffer Nyman. Även Mikael Ishak är osäker till spel men ändå kvar i truppen. Men i den här truppen finns det gott om bredd och ersättarna Sam Larsson, Pa Konate, Joseph Baffo och Dardan Rexhepi kommer vara bra jokrar.

Tipset är nog att Sverige får satsa på krysset denna gång. Men med potentialen hos detta oberäkneliga landslag kan det högst troligt bli en trepoängare och då kan Sverige slappna av rejält. Matchen visas i TV4 Sport lördag 20.30.

+++++

För P19 väntar faktiskt en P20-dubbellandskamp mot Finland, första matchen är i kväll och den andra på fredag. Tanken är att redan nu börja förbereda 93-94:orna för klivet till U21 som slår in nästa år.

Kvällens match är redan i gång och startelvan ser ut som följande:

Andreas Linde – Jonathan Tamimi Syberg, Simon Sandberg, Carl Johansson, Mirza Mujcic – Jakob Lindström [K], Hampus Zackrisson – Sam Lundholm, 9 Darijan Bojanic, 15 Malkolm Moenza – 17 Emil Bellander.

+++++

P18-landslaget har också ett EM-kval nu i veckan och första matchen börjar redan i morgon – mot Bosnien-Hercegovina. Sedan väntar Irland på lördag och Azerbajdzjan nästa tisdag. Tufft schema, men bäst av allt? Det sker på hemmaplan, nere i Skåne. Här har Sverige en klar fördel och går därför in som favoriter, enligt mig, i detta kvalspel. Dessutom är det de två bästa som går vidare till nästa kvalrunda och det måste Sverige verkligen göra.

Jag gillar även 95-generationen skarpt och här kryllar det av färgstarka profiler samt utlandsproffs. Muamer Tankovic (Fulham), Kristoffer Olsson (Arsenal), Sebastian Starke Hedlund (Schalke 04), Joakim Olausson (Atalanta) kommer hem från utlandet och blandas med publikfavoriterna Niclas Eliasson (Falkenberg), Jesper Karlström (BP), Simon Gustafson (Häcken) och Johan Andersson (Öster). Här snackar vi etablerade talanger.

I morgon inleds kvalspelet på Vångavallen klockan 18, heja!

+++++

P17 har ju som bekant ett annalkande VM-slutspel som snart kickar igång. Nämligen om tio dagar. Då är första gruppspelsmatchen mot Irak. Men mer om detta tänkte jag skriva om i en liten VM-guide om några dagar.

Håll utkik efter den.

+++++

Ännu ett EM-kval hittar vi hos P16-landslaget. Grabbarna ska till Litauen för att spela första kvalgruppen mot värdlandet, Ukraina och Italien. En tuff grupp men både ettan och tvåan samt bästa grupptreorna går vidare och det borde nog Sverige klara av. Kvalet inleds om tio dagar mot hemmanationen Litauen och profilerna i denna landslagstrupp är Erik Andersson (Landskrona Bois), Ramon Pascal Lundqvist (PSV), Filip Sachpekidis (Kalmar), Christian Rubio Sivodedov (Djurgården) och Tshutshu Wa Tshakasua (Gefle). Men jag saknar verkligen Jordan Larsson (Högaborg) och Zia Sakirovski (Malmö), två målsprutare som verkligen hade levererat i ett kvalspel.

+++++

Till sist, Premier League verkar ha fastnat för svenska talanger. Det här har hänt på bara några dagar:
http://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/har-ar-naste-svensk-att-krita-pa-for-pl-klubb/
http://www.expressen.se/gt/sport/svensk-15-aring-till-arsenal-stor-klubb/
https://bloggar.expressen.se/fotbollssilly/2013/10/pl-klubb-efter-milosevic/

Följ mig på twitter:
StefanOttosson