Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Tvillingarna Gustafsson från Mölndal fortsätter att charma

Jag fascineras av Simon och Samuel Gustafsson. 18 år gamla lämnade tvillingarna tryggheten i moderklubben Fässbergs IF i division 2 för det stora klivet till guldjagande BK Häcken. Jag menar tänk att bara hoppa över division 1 och superettan på bara en försäsong. Och då även gå till ett av Sveriges bästa lag för tillfället. Vilken känsla.

Därför var det nog inte många som tänkte att de skulle få allt för stor påverkan på Häckens trupp under 2013 som alltså skulle upprepa succén för 2012. Inte ens Simon och Samuel själva trodde på särskilt mycket speltid.

I en intervju med Göteborgs-Posten och reporterprofilen Mattias Balkander (Läs hela intervjun här!) får bröderna likt alla spännande talanger svara på frågan om hur de tror framtiden kommer att se ut.

Simons svar:
– Man tränar för att spela matcher, men konkurrensen är stenhård.

Samuels svar:
– Att träna på i den här miljön med så mycket bra spelare. Att debutera i allsvenskan … jag tänker inte så.

Så här ett halvår senare kan man nu verkligen se ödmjukheten i dessa svar. Simon har i den ”stenhårda konkurensen” medverkat i 16 av 17 matcher, där majoriteten varit från start, och han känns nu helt given på tremannamittfältet i Häcken. Simon ger ett mycket moget och stabilt intryck match efter match och genombrottet bara fortsätter byggas på.

Samuel har inte riktigt fått samma uppmärksamhet än. Eller ja, inte om man ser på speltiden. Men om man kikar på effektiviteten så är den helt otrolig. Samuel har hittills bara stått för ett inhopp och det var borta mot Halmstads BK. Men vilket inhopp! Inbytt i den 77:e minuten och fyra minuter senare nickade han in avgörande 2-0-målet som säkrade tre poäng. Och det med sin första bolltouch i allsvenskan – någonsin.

I samma match byttes brorsan Simon ut tre minuter senare. Det är alltså så mycket tid tvillingarna fått ihop på allsvenskt gräs. Nu går man ju bara och väntar på när dessa båda råtalanger ska slipas ihop och utvinna energi ihop.
För det kan bli ett mycket spännande samarbete.

Intressant i samma intervju med Göteborgs-Posten är även olikheterna kring brödraparet. Där Simon är vänsterfotad, vänsterhänt och defensiv mittfältare medan Samuel är högerfotad, högerhänt och offensiv mittfältare. Tänk vad dessa två kan hitta på för skoj ihop. Hoppas vi får se det snart.

För att deras tidigare smeknamn ”Sedinarna” ger stort framtidshopp inom idrotts-Sverige.

+++++

Och när vi ändå är inne på Häcken och hyperintressanta talanger. 17-årige Carlos Strandberg fick på nytt förtroende i en allsvensk match och då kom även utdelningen. I kvällens match mot AIK sprang anfallaren sig loss och rundade Kenny Stamatopolous innan han rullade in 2-3-reduceringen och därmed sitt första allsvenska mål någonsin.
Mycket imponerande och kyligt av tonåringen född 1996.

+++++ 

Följ mig på twitter här:
twitter.com/StefanOttosson