Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Nicklas Bärkroth – Brommapojkarnas stora räddare

För första gången den här säsongen tog jag de sju tunnelbanestationerna längs gröna linjen som krävs för mig ut till Grimsta IP, min gamla hemmaplan. Brommapojkarna-Halmstad väntade. En riktig ångestmatch då det var jumbomöte som ägde rum i Stockholms västerort.

De båda allsvenska nykomlingarna har haft ganska så lika säsonger hittills där de från och till visat upp ett mycket piggt och respektlöst spel men där resultaten verkligen gått emot båda lagen. Bottenlagen har även nyligen kommit från rejäla smällar också. BP med 0-6 mot Elfsborg och 1-3 mot Malmö i bagaget och Halmstad med 1-5 mot Mjällby senast.

Därför var det dags för omstart för båda lagen när nu landslagsuppehållet var över. Dags att reparera misstagen och rädda säsongen. Förutsättningarna för det var även exceptionella när solen lyste över Grimstagräset. Och först fick bortalaget Halmstad jubla efter att evighetsmaskinen Stefan Selakovic köttat in ledningsmålet i 45:e minuten.

Men glädjen varade inte länge och det var här mitt fokus kom in i handlingen. I mitt förra inlägg skrev jag om pånyttfödde Robin Söder och hans betydelse för IFK Göteborg. BP har en likadan talang från Göteborg som fötts på nytt – Nicklas Bärkroth. Allsvenskans yngsta debutant genom tiderna var till och med ett år före Söder när han fick sin första chans 2007, i matchen mot Brommapojkarna. Sedan följde en lång rad skador och dystra miner för Nicklas. Som nu är tillbaka på allvar. För Brommapojkarna.

Förra veckan slog 21-åringen in sitt första landslagsmål för U21-landslaget och nu har även målproduktionen i BP. För att efter den första halvleken på Grimsta innebar 0-1 mot HBK att Brommalaget låg sist i allsvenskan med mest insläppta mål. Det dröjde bara tio minuter sedan sköt Nicklas in 1-1-kvitteringen med rejäl vilja. Och med den kraft han hade kvar skrek han sedan ut både ångesten och glädjen som hade blandats i kroppen. Det målet betydde så otroligt mycket för BP:s kommande säsong. Målet var även Bärkroths andra mål i allsvenskan i år. Det första kom i förra matchen mot MFF. Och fler är på gång inom kort.

Bara minuten efter var även Nicklas nära att assistera till 2-1 när hans inlägg sånär nådde Andreas Haddads panna framför mål. Nicklas var het och det visade han även med det gula kortet tio minuter senare när han jagade ikapp en tappad boll.

I den 86:e minuten kom sedan det gyllene läget för Nicklas. Vindsnabb som han är löpte han sig förbi två försvarare på en fin långboll som dämpades perfekt i steget. Ena försvararen trampade honom på hälen men han fortsatte ändå. Förbi målvakten i sidled men avslutet som riktades mot målet blev aningen tamt och den andra försvararen som var kvar kunde slå bort bollen innan mållinjen.

Nicklas Bärkroth stannade på ett mål och BP och Halmstad likaså. Även om Andreas Eriksson gjorde 2-1 i sista minuten på ett Bärkroth-inlägg, men domaren blåste bort målet som otillåtet på grund av en knuff. Och i en jumbomatch blev det två förlorare med det 1-1-resultatet. Men ändå ett fall framåt för båda klubbarna efter de tunga förlusterna. BP och Halmstad fortsätter sin jakt uppåt och Nicklas Bärkroth jagar vidare mot nya fullträffar. Hans säsong har börjat på allvar nu.

+++++

Tungt att BP släpper in 0-1 när Martin Falkeborn tvingats lämna planen efter en otäck smäll där huvudet slog i backen. Brommapojkarna hade då en man mindre och hann inte byta efter att Falkeborn lämnat planen på bår. Vänsterbacken skickades sedan iväg med ambulans. Hoppas inte det är något alltför allvarligt.

+++++

Annars har ju David Moberg Karlsson varit dagens snackis bland våra svenska talanger. Och vilken transferskräll det är. Sunderland som enligt rykten pungat ut hela 17 miljoner för en 19-åring som ändå inte tagit allsvenskan med alltför stor storm än. Men där finns en ruggig potential där snabbheten är det absoluta vapnet. Nu kommer ju inte DMK direkt gå in i Premier League direkt, tror jag inte… Men Sunderland har en riktig joker här som de kan ruva på genom en lämplig utlåning till att börja med. Ska bli mycket, mycket intressant att följa hans fortsatta karriär i England.

Följ mig på twitter här:
twitter.com/StefanOttosson