Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Sverige bjöd på smaskigt fotbollsgodis i helgen

Sommaren är här och just 2013 finns det inte alltför mycket fotbollstittande att välja på under de varma månaderna. Visst en final i U21-EM stundar och för-VM har just inletts men vad bryr sig vi i Sverige om det egentligen?

Nä, hos oss tuffar den svenska inhemska fotbollen på hela sommaren och det är ju nu matcherna blir roliga. Efter en vår färgad av ogröna gräsmattor och ojämnt spel är det från och med nu man kan bjudas på riktigt fotbollsgodis. Allsvenskan var ju tillbaka i lördags med Gefle-Öster och då bjöds det ju på… Eeh… Superettan är ju tillbaka efter kort landslagsuppehåll och där fortsätter talangerna att frodas. Samtidigt som vi bjudits på riktigt fotbollsgodis.

I Örebro dödade Kalle Holmberg definitivt matchen med sitt 2-0 på övertid mot Örgryte och befäste därmed serieledningen. Tvåan Falkenberg svarade sedan med 4-0 mot Varberg. Faktiskt tredje gången på fyra matcher som laget vinner genom att göra fyra mål. Imponerande. 17-årige överraskingen Niclas Eliasson var tillbaka i startelvan efter landskamper med P18-landslaget. Men den som stal showen var ju självklart målvakten Otto Martler som satte 2-0 genom en utspark som studsade över stackars Varbergsmålvakten Dan Sadé.


Här skickar Falkenbergmålvakten Otto Martler in 2-0-målet. Klipp från TV4.

En annan målvakt som råkade ut för en riktig tavla var duktige U21-målvakten August Strömberg. Efter en bra insats och hittills hållen nolla var 21-åringen tvungen att kapitulera när matchavgörande 0-1-målet mot Hammarby kom i 77:e minuten. På en hörna från stjärnan Kennedy Bakircioglu. Inte kul för August som ju förtjänade att hålla nollan den matchen.


Kennedy Bakircioglu skruvar in hörnmålet på August Strömberg. Klipp från TV4.

Och nu i dag avslutades helgen med ett tungviktsmöte i superettan – Gais-Landskrona. Landskrona hade chansen att haka på i toppen men Gais som kommit igång rejält avfärdade skåningarna enkelt genom att vinna med 3-0. Roligast från matchen var ändå att se båda lagens mod med ungdomarna. Gais startade med Adam Eriksson och Hampus Andersson på kanterna för att sedan även byta in Linus Tornblad, Malkolm Moenza och även 16-årige Adnan Maric.

Landskrona ville ju inte vara sämre och när man jagade reduceringsmål byttes både Alexander Tkacz och 16-åringen Erik Andersson in. Men inget mål kom och Gais höll undan. Gais är nu efter knackig inledning verkligen med och slåss om en plats upp till allsvenskan. Det efter att klubben ändrat om mycket i förra årets allsvenska trupp och nu satsat på det unga gardet.


Sammandraget från Gais-Landskrona 3-0. Klipp från TV4.

+++++

Och när vi ändå är inne på fotbollsgodis så måste ju favoriten Zia Sakirovski nämnas. 16-åringen i Malmö FF som jag tidigare har gjort ett porträtt på, här kan ni läsa det, har ju blivit en startspelare i MFF:s U19-lag numera. I dagens match mot Lunds BK blev det tyvärr inget mål i 4-0 vinsten men i hans senaste match från start blev det succé. Då prickade Zia in sitt allra första mål för U19 i 5-1-vinsten mot Örgryte. Hur han gjorde målet? En bicykleta såklart.

Här följer ni mig på twitter:
twitter.com/StefanOttosson