Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Nej, nej, nej Alexander Milosevic…

2013 skulle bli 21-årige Alexander Milosevics stora revanschår. Efter genombrottet 2011 under sitt första år som AIK-spelare slog han igenom med dunder och brak. Priset som årets nykomling på Fotbollsgalan gick också helt självklart till den unge mittbacken. Europas talangscouter vaknade till liv och började leta sig till Stockholm för AIK:s nya dyrgrip.

2012 började även lysande och vårsäsongen kröntes med ett fantastiskt mål när Alexander skickade in ett mäktigt långskott från 40 meter rakt in i krysset mot Gif Sundsvall. Här gick Europas talangscouter upp i extas och det började redan pratas om hur många miljoner AIK skulle få.

Sedan kom eländet i form av en fotskada som följdes upp av besvärliga knäproblem och sommaren samt hösten försvann helt för Alex. Utlandsintresset dog av och Milosevic fick se sitt AIK värva in landslagsveteranen Daniel Majstorovic.

Därför skulle 2013 bli upprättelsens år. Mittbackstalangen skulle ta sig tillbaka till finrummet, till AIK:s startelva. Och han fick en en perfekt kickstart när förbundskapten Erik Hamrén plockade med Milosevic till A-landslagets januariläger. Det förtjänade han efter 2011 och våren 2012.

Efter en försäsong med fullt fokus på AIK:s mittbackssituation och om vem som skulle spela av Milosevic, Majstorovic, Per Karlsson och Niklas Backman var ändå Milosevic tillbaka i den tuffa konkurrensen. I seriepremiären mot Elfsborg petade han även bort två landslagsbackar i Maestro och Backman och klev in i startelvan bredvid Karlsson. Så såg det även ut de nästkommande tre allsvenska matcher. 2013 skulle bli revanschen.

Men det var något som inte stämde i AIK och man vann inte någon av de första fyra matcherna. Något behövde göras och Alexander Milosevic var en av dem som offrades. Till förmån för rutinerade Daniel Majstorovic.

Matcherna framöver visade AIK upp ett darrigt försvarsspel och ersättaren Maestro blandade och gav mellan starka insatser och osäkra beslut. Men Milosevic förblev ändå kvar på bänken i sju raka matcher. Fram till denna torsdag. I matchen mot IFK Norrköping var Alex tillbaka i startelvan och nu skulle rättvisa skipas igen.

Förutom en tveksam bakåtnick skötte 21-åringen sig bra. Det syntes knappt att han missat 630 minuters allsvenskt spel. Halvleken var precis på väg att ta slut. Milosevic hade sett till så att AIK hållit nollan på bortaplan mot erkänt starka Peking. Men med minuten kvar till halvtidsvilan var olyckan framme igen. Knocken. Skalle mot skalle slog Alex ihop med Norrköpingstalangen Isaac Kiese Thelin.

Milosevic tvingades kliva av matchen och på nytt lämna över stafettpinnen till Majstorovic. Som i sin tur klev in och säkrade AIK:s nolla i 1-0-segern i Norrköping. Nollan är lagets första sedan hemmapremiären mot Syrianska den sjunde april. Det lär nog tränare Andreas Alm tycka om efter säsongsinledningens svajiga försvarsspel.

Huvudskadan kommer nog inte att hålla Milosevic borta från spel särskilt länge. Det blir nog bara en liten bula. Men oturen grinar retligt för Milosevic som hade kämpat sig till den här chansen. Han kommer att få den igen men frågan är hur många matcher det dröjer.

Och snart är nog även Niklas Backman tillbaka från sin skada.