Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Talangbloggen

Mer svenskt än Lustig i Celtics CL-trupp

Hallå igen. Jag är tillbaka efter en händelserik landslagsvecka där bloggen fått lida. Jag har tyvärr haft fullt upp med att bevaka både herr- och damlandslaget förra veckan. Utöver dem hade ju även U21 träningsmatch förra veckan och P19 hade träningsturnering i Portugal. För P19:s del blev det vinst, kryss och förlust på tre matcher. Jag ska försöka få tag på förbundskaptenen Claes Eriksson och göra en P19-special i nästa inlägg. Då blir det mer om La Manga-turneringen i Portugal.

Annars har en ny landslagstrupp tagits ut i dagarna. Den här gången är det P17 som gäller och spelare födda 1996 som ska spela dubbellandskamp mot Cyperns ett år äldre P95-landslag. Men det har även smugit med sig en 97:a i Sveriges trupp. Stortalangen Ali Suljic från Motala AIF, men klar för Chelsea, är uttagen.

Här är hela truppen:

Målvakter:
Tim Erlandsson, Halmstads BK.
Hampus Strömgren, Mjällby AIF.

Backar:
Jakob Bergman, IK Sirius FK.
Sebastian Ramhorn, Real Malmö FC.
Johan Ramhorn, Real Malmö FC.
Noah Sonko Sundberg, AIK FF.
Ali Suljic, Motala AIF FK.
Linus Wahlqvist, IFK Norrköping FK.

Mittfältare/anfallare:
Elias Andersson, Helsingborgs IF.
Gentrit Citaku, IFK Norrköping FK.
Marijan Cosic, Djurgårdens IF FF.
Mirza Halvadzic, Malmö FF.
Anton Jönsson Salétros, AIK FF.
Erdal Rakip, Malmö FF.
Isak Ssewankambo, Chelsea FC.
Valmir Berisha, Halmstads BK.
Gustav Engvall, IFK Göteborg.
Christer Lipovac, Karlslunds IF HFK.

—————————————————————————————————————————————————–

Men nu släpper vi landslagen lite för att det är ju dags för återkomsten av Champions League ikväll. Som den finaste klubblagsturneringen är efterlängtad nu i vintermörkret. Åttondelsfinalerna inleder på tisdagskvällen med Valencia-PZG och Celtic-Juventus.

Alltså två svenskar igång direkt. Zlatan den I:e är i Spanien och Mikael Lustig ska försöka hålla nollan mot Juve. Men jag upptäckte även att det finns en till svensk tillgänglig för Celtic. Anfallstalangen Bahrudin Atajic finns med i den trupp som tagits ut för dubbelmötet med Juventus. 19-åringen kan då eventuellt slängas in i någon av matcherna även om det nog inte är så troligt att Atajic får några minuter mot självaste Juventus i en CL-åttondelsfinal. Men chansen finns.

Den förre MFF-talangen kan i alla fall verkligen leverera om det behövs. Kolla bara in det här konstmålet från en U20-match för Celtic mot Hearts. Mycket, mycket läckert.

—————————————————————————————————————————————————–

I övrigt runt om i Europa så har Everton lånat ut sitt framtidslöfte på försvarssidan, Johan Hammar, till Stockport County för att han ska få A-lagsrutin. Här kan ni läsa mer om utlåningen.

Danmarksproffset Nicolas Sandberg har gjort mål för sitt FC Västsjälland. 21-åringen avgjorde träningsmatchen mot Randers med machens enda mål. Sandbergs mål var även det tredje raka i matchsammanhang för den förre Öis:aren.

För Branimir Hrgota är det desto dystrare. 20-åringen hoppade in för Borussia Mönchengladbach i lördagens ligamatch mot Bayer Leverkusen som slutade 3-3. Men Hrgota skadade sig tyvärr i sin vänstra vrist och får nu enligt klubben vila i flera veckor. Tungt för anfallaren som äntligen fick förtroendet igen efter en tid utan matchspel.

Tidigare skrev jag om BK Forward-målvakten Jacob Rinne som provtränade hos Everton i början av året. Här kan ni höra vad han tyckte om det äventyret:

—————————————————————————————————————————————————–

Till sist så tipsade jag min kollega David B Larsson om Robin Eriksson. Efter flera, flera tips av er om den förre stortalangen som förlorade allt när han bröt nacken – och som nu kommit tillbaka för att satsa på karriären igen. Jag kände att Robin var perfekt för Larssons intervjuserie ”Fredagsfokus” och här kan ni läsa resultatet:

Fredagsfokus: Bröt nacken i bilkrasch – tillbaka som 30-målsskytt

Verkligen fantastisk läsning det där!

Fortsätt gärna komma med tips på svenska talanger som ni tycker ska lyftas fram – både inhemska och utlandsproffs. Till helgen kommer även nästa spelarporträtt och den här gången blir det ett ungdomsproffs på uppgång.

Fortsätt även följa mig här:
twitter.com/StefanOttosson