Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Passiv bensinhandel

Robert Dimmlich som är VD i Svensk Bensinhandel går i en debattartikel i Aftonbladet( http://www.aftonbladet.se/debatt/article22911876.ab ) hårt åt rättsväsendet för att man inte utreder alla bensin- och dieselsmitningar från mackarna. Han nämner inget om att dessa brott med ett enkelt penndrag skulle förhindras om samtliga mackar krävde antingen smidig kortbetalning eller förskottsbetalning. Hade varit betydligt mer intressant att läsa en debattartikel hur Dimmlich betraktade den frågan så att alla risker på köpet eliminerades som är förenade med bränslesmitares framfart (har själv varit nära bli påkörd av en vettvilling som snabbt drog efter en bränslestöld). Då kunde de brottsbekämpande myndigheterna ägna kraft åt de många vardagsbrott som inträffar och där det inte enkelt går att förhindra att de sker.

Sven-Erik Alhem