Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alla är lika inför lagen?

Så har det sagts. Genom årtionden. I allmänhet gäller lagen för alla. Men det finns många som t ex i fråga om straffrätten klarar sig undan lagföring och påföljd. Har man en nimbus av farlighet kring sig är det sannolikt att färre vågar ställa upp och berätta vad man sett eller hört som gäller brott begånget av någon som tillhör den ”farliga” kretsen. Många andra omständigheter inverkar. Förmågan att kunna hävda sin rätt varierar. Även när försvarare eller målsägandebiträde finns förordnade. Den som har en intellektuell funktionsnedsättning kan ha det betydligt svårare att förklara vad som hänt. Även tolkhjälp för att kunna nå förståelse kan ställa till det för den som inte behärskar svenska språket. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6436396

Bra att tänka på för den som ständigt hävdar att alla är lika inför lagen. Ibland kan det vara en from förhoppning.