Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Våldsamt tillslag på fel adress

Sydsvenskan skriver 22 november rörande polisens kamp mot gängen i Malmö om ett tillslag 2012 som gick helt snett. Polisens insatsstyrka slog in dörren till en bostad där en flicka fanns med sin far. Adressen hade blivit felaktig. De oskyldiga boende hotades med automatvapen och fick lägga sig på golvet för att därefter föras ut på innergården i nattkläder.

Alla kan göra misstag. Även polisen. Men känns det rätt med ett skadestånd på bara 5000 kronor i anledning av det felaktiga tillslaget? Hur hade du känt det själv? Jag bara ställer frågan. För egen del hade jag känt det som en extra kränkning om tillslaget drabbat mig.