Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Vardagens hjältar utanför rampljuset

Samma dag 10 jan) som jag i TV4:s Nyhetsmorgon  tillsammans med i förra veckan i Malmö misshandlade Filip Wennerlund pratade om civilkurage, ringde min fru Aino mig från Östersund. Aino hade halkat på en gata i centrala Östersund och gjort sig illa. Läget på gatan var utsatt. En ung anläggningsanställd i kommunen, Sebastian Karsson, kom tillsammans med två andra yngre killar genast till Ainos undsättning o erbjöd sig att köra henne till sjukhus och till hotellet.

Det finns en beredskap där ute, inte bara för att säga till vad som är fel utan också för att bistå. Heder åt alla sådana goda krafter! Åt Sebastian och de två andra killarna i Östersund t ex. Tack för att ni finns!

Den som bryr sig och lägger sig i när något är fel är ofta en vardagshjälte som aldrig – som Filip Wennerlund nu senast – ska riskera få näsan krossad eller något ännu värre. Samma sak gäller alla bevispersoner (målsäganden o vittnen) som trots stora påfrestningar lojalt ställer upp och berättar om vad de sett och hört av betydelse för straffrättsliga prövningar.