Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Rederiansvaret för fulla förare från färjorna

Trots den fasansfulla katastrofen med en berusad lastbilsförare som 2004 körde i fel riktning vid Svedala o körde ihjäl flera oskyldiga personer, har polis tull o Kustbevakning fortfarande ertappat ett stort antal berusade förare av tung trafik, som kört av från färjor. Fruktansvärt!

Vore jag rederiansvarig skulle jag inte sova lugnt om natten förrän det fanns ett system som inte gjorde det möjligt för berusade förare att köra av de färjor jag ansvarade för. Polis, tull och kustbevakare kan ju rimligen inte finnas på plats för nykterhetskontroll vid varje tillfälle.

Vem vill möta en berusad förare av ett tungt fordon, där minsta felmanöver kan leda till en frontalkrock eller annan ödesdiger effekt för oskyldiga trafikanter?

Kom inte och påstå att detta inte går att lösa!