Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Mördad för sitt utseendes skull

Idag den 11 januari har Malmö tingsrätt dömt gärningsmannen som av misstag mördade Charles Limerius på Kantatgatan i Malmö till 15 års fängelse. Enligt min uppfattning borde den dömde fått livstid. Rätt att hämnas för att skipa rättvisa genom mord? Nej, aldrig! Därtill tillkommer ”slarvmord” av någon fullständigt okänd och ”oskyldig” människa!  Omständigheterna är sådana att livstid bort gälla. Det ansåg emellertid inte tingsrätten. Men min bedömning kan komma att aktualiseras i hovrätten, dit jag tror målet kommer att föras av åklagaren.

Samtidigt har tingsrätten friat tre kvinnor som varit på goda grunder varit åtalade för delaktigheter i mordplanerna. Med tanke på de starka kopplingar som funnits från deras sida till det tilltänkta mordoffret tror jag också där att kvinnorna får tänka sig en prövning i hovrätten när åklagaren sannolikt väljer att föra målet vidare.

För mordoffret var döden helt onödig. Han bara råkade bo på en ”olämplig” plats samt – inte minst – vara lik någon  som andra tyckte borde röjas ur vägen. För de anhöriga som får kännedom om detta fruktansvärda motiv, blir lidandet och påfrestningarna med all sannolikhet desto större. Och som alltid efter mord på någon nära anhörig – livslångt.