Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Jag skulle vara livrädd som arbetsgivare…

…om jag vore ansvarig på arbetsgivarsidan för den påstådda stora tågstölden.Nu har en ny teori lanserats från polisen om att hela kraschen, som den svårt skadade städerskan pekats ut som tjuv för att ha vållat, i stället har sin grund i att tåget varit oansvarigt säkrat och att körningen med den fantastiska och ödesdigra kraschen kan ha varit en ren olycka! Puh!

Tänk vilket förtal av en svårt skadad arbetstagare! Som för egen del varit oförmögen att försvara sig! Och där det finns all anledning att inom en brottsutredning utreda misstankar mot helt andra ansvariga inom arbetsgivaren!

Den nya teorin är lättare att acceptera förståndsmässigt än den första tjuvaktiga som lanserades från arbetsgivarsidan. Det borde arbetsgivaren förståndsmässigt varit klok nog att begripa och hållit tand för tunga. Särskilt när arbetstagaren, som alltså sannolikt som ensamarbetande inte gjort annat än att ha fullgjort sin uppgift!

Följer den fortsatta utredningen med stort intresse.