Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Internationella Brottsofferdagen den 22 februari

Mitt i den för alla brottsoffer viktiga debatten om kvaliteten på brottsutredningar och om hur förundersökningsbegränsnings- och åtalsunderlåtelsereglerna bör tillämpas firas den internationella brottsofferdagen bl a på Norra Latin i Stockholm den 22 februari. Även på många andra håll i landet firas denna högtidsdag. Vi har många svårt utsatta för grov brottslighet som har åsamkats ett livslångt lidande att tända ett ljus för.

Den pågående debatten om hur det ser ut vad gäller kvaliteten på utredningarna inte minst vad gäller vardagsbrotten är angelägen. Kom ihåg att en absolut förutsättning för att en målsägande ska kunna få rätt under den straffrättsliga handläggningen är att kvaliteten på brottsutredningen är fullgod. Det är den inte alltid.