Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Har riskbedömningen redovisats för Malmö tingsrätt?

Det känns uppenbart att det föreligger ett behov av klarläggande vilket underlag Malmö tingsrätt haft tillgång till när man beslutade försätta den sedermera för knivmord i Malmö misstänkte mannen på fri fot efter avslutad huvudförhandling i ett tidigare mål gällande samma målsägande.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1120&artikel=4974979

Polisen har i media utförligt berättat om vilken hög risk för fortsatt brottslighet mot kvinnan som förelåg. Kvinnans situation måste alltså ha befunnits vara prekär. Utgår från att polisens uppfattning varit väl känd för åklagaren. Utgår också från att åklagaren i målet har redovisat denna riskbedömning utförligt för tingsrätten. I så fall förstår jag inte hur tingsrättens lagman kan försvara den bedömning som gjorts. Men jag vet alltså inte vilken information som åklagaren har lämnat till tingsrätten. Viktig fråga att få fullståndig klarhet i. Inte minst mot bakgrund av att åklagaren kritiserat tingsrätten.