Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

I väntan på domens dag för f d polischefen


Med stor spänning emotses Södertörns tingsrätts dom den 30 juli inte bara av den förre länspolismästaren Göran Lindberg själv utan också av många andra. Vilka åtalspunkter kommer han att dömas för och hur långt blir fängelsestraffet?


Att Lindberg kommer att dömas för mer än för de sexköp han erkänt är uppenbart mot bakgrund av att han alltjämt är häktad. Men kommer han rent av att få ett längre straff än de åtta år åklagaren yrkat på? Kommer Lindbergs gärningar att bedömas strängare av domstolen till följd av hans i sammanhanget anmärkningsvärda bakgrund?


Frågorna är många och analysen av domskälen är därför intressant.