Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sven-Erik Alhem

Förödande tingsrättsdom mot fd länspolismästaren Lindberg


Så har då den emotsedda domen mot den fd länspolismästaren Göran Lindberg meddelats av Södertörns tingsrätt. Fängelse i sex och ett halvt år för bl a grov våldtäkt, våldtäkt i två fall och flera fall av koppleri, misshandel m m. Läsningen av domskälen är förödande! En fruktansvärd inblick i hur en tidigare synnerligen högt uppsatt polischef har kunnat agera och bära sig förnedrande åt mot kvinnor. Trots att han utåt framstått som en förkämpe för just jämställdhet mellan könen.


Jag undrar vad som finns bakåt i tiden, som möjligen kan ligga och ticka och komma fram i snösmältningen efter domen.


Samtidigt torde domen komma att överklagas. Det kan därför dröja innan vi får en slutlig och lagakraftägande dom i målet. Och efter en prövning i hovrätten blir det med utgångspunkt i att också åklagaren för talan mot domen ingalunda självklart att påföljden kommer att stanna vid den som tingsrätten bestämt.