Spelbloggen

EL-torsdag

Gent–Konyaspor, under 2,5 mål@1,75

Gent har tappat viktiga offensiva spelare i Depoitre och Kums, Simon är skadad och det finns frågetecken för offensiva duon Foket och Neto. Gent är offensivt försvagat gentemot tidigare säsonger och det har inte slagit gnistor om offensiven under inledningen.

Konyaspor gör sin debutsäsong i Europa League-sammanhang. Har ett ganska anonymt lag och ska man ta poäng i EL måste man fokusera på defensiven. Spelade försiktigt i premiären mot Shakhtar (0–1) och det blir nog samma upplägg igen.

Skulle Gent ta ledningen är det inte otänkbart att man slår av på takten för att spara energi inför helgens svåra bortamatch i ligaspelet mot Club Brügge. Jag tror på en målsnål historia och spelar under 2,5 mål till 1,75.

Austria Wien–Viktoria Plzen, över 2,5 mål@1,90

Austria Wien har både gjort och släppt in mål i elva raka matcher och prioriterar offensiven. Vann med 3–2 mot ett svagt Astra i premiären och nu möter man ett lag med lite mer klass. Det kan bli en ny målfest och 1,90 på över 2,5 känns klart spelbart.