Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Spelbloggen

Gult för Glik – och målsnålt igen?

Tungt i går när Jerv släppte in 1–1 i sista sparken. Push på det spelet och förlust på chansspelet i division 2.
EM rullar igång med kvartsfinalerna i kväll och jag hämtar två spel från Polen–Portugal.

Polen–Portugal, Kamel Glik får ett kort@3,00

Polens tuffe och mycket duktige mittback Kamel Glik har bra meriter när det gäller gula kort. I Torino har han snittat gult kort i nästan var tredje match de senaste säsongerna och i kvalet till Frankrike fick han fyra gula kort på nio matcher.

I EM har han klarat sig undan kort i fyra raka matcher och statistiskt sett kan det vara dags i kväll. Eftersom att varningar stryks efter kvartsfinalerna gör det inte så mycket om Glik får ett gult kort mot Portugal.

Polen–Portugal, oavgjort@3,00

Portugal har en defensivt lagd förbundskapten och i åttondelen mot Kroatien var det ”safety first”. Det resulterade i en av EM:s tråkigaste matcher då Kroatien inte heller satsade offensivt. I kväll är Portugal knapp favorit men det blir nog ett liknande upplägg som senast.

Polen har visat prov på stark defensiv och har ingen anledning att blotta sig genom att anfalla med för mycket folk då Portugal är favorit.

Jag tycker att krysschansen är bra och tre gånger degen känns som ett överodds.