Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spelbloggen

Hockeykväll

Full omgång i SHL och nästan full omgång i hockeyallsvenskan i kväll. Powerplay-kupongen är intressant och på bomben är det rullpott de luxe med över två miljoner extra i potten.

Ett bra spel – och en bra PP-spik – tycker jag finns i Skellefteå hemma mot Luleå. Det regerande mästarlaget har en näst intill skadefri trupp och på hemmaplan har man vunnit sju av åtta matcher (borde vunnit även den åttonde då man dominerade stort mot HV 71). Är säkert revanschsuget i ”norrlandsderbyt” efter förlusten i premiären.

Luleå bröt förlusttrenden mot ett bortasvagt LHC senast men formen känns fortfarande tveksam. 1,80 på ettan känns spelvärt med dagens förutsättningar.

XXX

Örebro visade fortsatt bra form när man som första lag den här säsongen tog poäng i Jönköping. Har inte råd att luta sig tillbaka utan det är fullt fokus om det ska bli ett bra resultat även i kväll. Bör ha hygglig segerchans hemma mot Modo – dubbla pengarna på ettan duger för spel.

XXX

På skrällfronten känns Leksand intressant. Laget har en uppåtgående trend och i bottenmötet med Färjestad kan man spela utan allt för mycket press. FBK räddades av storspelande målvakten Pettersson-Wentzel senast. Han utgick dock skadad och missar kvällens match. Över 3,50 på tvåan är värt ett mindre spel.

Lycka till med spelen!