Snacka med Leman

… and the Heart Trophy goes to – Matt Puempel

Skärmavbild 2017-05-10 kl. 11.43.03NHL: Det här är en gullig story som jag hittade i New York Post. Jag vet inte hur mycket den glädjer New York Rangers besvikna fans i dag (förlust mot Ottawa Senators i natt, utslaget ur slutspelet), men det finns ju mer än hockey i livet.

Har jag hört …

Rangers forward Matt Puempel (som inte medverkat på isen under slutspelet) gav bort två biljetter till match 6 mot Ottawa – till ett hemlöst par som sedan flera år sover på gatorna i närheten av Madison Square Garden.

Puempel, en Ontariokille som under tiden i just Senators idkade  välgörenhet via Puempel’s Purpose, fick utsatta paret Charmayne & Danny att lova att de skulle skrika så mycket de kunde och heja på hemmalaget i natt.

Det hjälpte nu inte Rangers.

Men lita på att Puempels initiativ gav två hemlösa newyorkers något att minnas.

Puempel vinner kanske aldrig Hart Trophy. Men heart (hjärta), det har han.

***

Det har skrivits så mycket om Erik Karlsson, inte minst på sistone, inte minst av mycket större journalister än jag, men … jag måste bara få lägga till detta:

1. Jag är så jäkla tacksam för att jag får fortsätta njuta av honom, närmast i konferensfinalen mot Washington eller Pittsburgh.

2. Hockeyn som ”Världens bästa Karlsson” spelar just nu, den är så bra i alla aspekter (defensiv, täckta skott, utgångar, ingångar, passningar, mål) att frågan är om det inte går att stryka ”Karlsson” från det där epitetet och lägga till ”spelare.”

Killen är makalös.

Helt. Jäkla. Makalös. Nedan ser ni hur han gjorde 3–1-målet i 4–2-segern.

***

Henrik Lundqvist fick ingen chans att vinna Stanley Cup den här gången heller, det hade jag väl inte trott, däremot trodde jag att Rangers skulle vända mot Senators – men jag hade tokfel.

Nå, till slut skilde inte mer än att Rangers missade att göra vad Senators klarat: komma tillbaka med sen kvittering och möjliggöra en förlängning.

Två jämna lag.

Små saker avgjorde.

Båda är snäppet under Washington och Pittsburgh rent spelmässigt, skulle jag vilja säga, men … det behöver nu inte betyda så mycket när Guy Bouchers gäng går in i nästa runda.

Så strikt som Ottawa spelar försvarsspel.

Så vassa som omställningarna är.

Så bra som ”EK65” är för tillfället.

… så går inget lag säkert.

***

Rangers hann knappt åka ur innan snacket om Henrik Lundqvist och VM tog fart.

Efter en lång (World Cup) och skadedrabbad säsong, plus att han fyllt 35, känns det logiskt att Henke ägnar sig åt mental och fysisk vila.

Nu är det ju dock så att tvillingbrorsan Joel är kapten i det svenska VM-laget.

Hm, helt vågar jag inte räkna bort chansen att det blir dubbelt Lundqvist i blågult, så ofta är det ju inte de två grabbarna från Åre, Båstad och Göteborg får chansen att spela ihop.

Men orkar verkligen Henke?

Tipset är ”nej tack”, men gardera med ”ja”.

Skönt när man får helgardera, eller hur?